Млади социалисти посрещнаха Станишев с дарове и пожелания в "Абритус"

Апр 27, 2014 РАЗГРАД Новини БСП 0 978

Млади социалисти, облечени със старинни римски одежди, посрещнаха лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в археологичния резерват "Арбитус" в Разград

Млади социалисти, облечени със старинни римски одежди, посрещнаха лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в археологичния резерват "Арбитус" в Разград. Те бяха подготвили за него тематични дарове и пожелания.
Първият дар на младежите бе старинна монета с пожелание за благоденствие и просперитет. Освен нея те му подариха житен клас с пожелание да му донесе здраве, щастие и късмет. Млада двойка го дари със свитък, съдържащ древна легенда за любовта между двама млади, с пожелание за много обич и семейно щастие. Заедно с МО на БСП в региона лидерът на партията посети археологическия резерват и разгледа историческите паметници.
Младежите му подариха и снимка в рамка от предишното му посещението в града с пожеланието да я закачи в кабинета си, за да му напомня, че младите хора в  България го подкрепят. 
Станишев обясни, че има голяма възможност за развитие на туризъм в региона, благодарение на исторически обекти като този. "Има проект за реставрирането на този обект за 6 млн., който вече се реализира", каза още той. Помолен от младежите за съдействие за реставрирането на "Арбитус", Станишев заяви, че като човек, любител на историята, подкрепя такива инициативи и ще им помогне с с международни контакти като президент на ПЕС, с контакти в местното самоуправление, което е социалистическо,  с препоръки за разговори и срещи. "Младежите вече и сами са свършили доста работа с контактите си с неправителствени организации в България, Италия и заслужават помощ в начинанието си", заключи Станишев.