Кандидати за европарламента в община Две могили: Пред урните имайте предвид кой би отстоявал интересите на България

Апр 27, 2014 РУСЕ Новини БСП 0 831

 „БСП е партията, която не ни е лъгала, така както през 2001 г

 „БСП е партията, която не ни е лъгала, така както през 2001 г. успя да ни излъже царят, както през 2005 година – Волен Сидеров с „Атака” и както през 2009 г. ни излъгаха ГЕРБ и Бойко Борисов”, заяви Катя Колева, кандидат за депутат в Европейския парламент от Коалиция за България на среща с граждани и симпатизанти в Две Могили. Тя обясни, че неотдавна е получила смущаващ коментар в Брюксел от представители на Европейската народна партия как българските представители в десницата на Европа са настоявали да бъдат спрени средства за нашата страна. „Когато на 25 май застанете пред урните, имайте предвид кой би отстоявал в Европейския парламент интересите на България, не тези на БСП или на друга партия, а на България”, обърна се към хората Колева. „Българските евродепутати трябва да мислят и за нас, българите, а не само за собствените си партийни интереси“, допълни кандидатът на Коалиция за България.

            „Европейският съюз като съюз на равноправни държави се отдалечи от първоначалния си замисъл – за равенство и социална Европа”, заяви проф. Николай Джагаров, кандидат за евродепутат. Той допълни, че управлението на Европейската народна партия е довела до това, че тежестта на прехода, на кризата от 2008 г., която от финансова е станала икономическа и политическа, е била поета от всички нас, включително и от България.

„Една от най-мощните стъпки, която е предприемана някога у нас, е тази за реиндустриализацията, започната от БСП и чрез нея България може да бъде възродена като една социална държава”, каза кандидатът за евродепутат и журналист от в. „Дума” Александър Симов пред хората от община Две могили. „Ако искаме да променим страната си, трябва да променим и Европа, управлявана от един от най-сивите и безидейни политици – Жозе Мануел Барозу. “Човек, когото ни представят като титан на мисълта, а е политик, който превърна една икономическа криза в политическа”, допълни Симов.

„Листата на Коалиция за България наистина се състои от професионалисти и в Брюксел те ще могат да отстояват българските интереси”, каза пред присъстващите председателят на комисията по земеделие и храни в парламента проф. Светла Бъчварова. Тя изяви готовност да съдейства на земеделските производители в общината, тъй като има много въпроси и конкретни казуси за разрешаване. Проф. Бъчварова призова хората от Две могили когато им липсва възможност да намерят хода на реализация на своите проекти, не знаят към кого да се обърнат и как да подредят реакцията си спрямо евентуални санкции, да я търсят и тя ще идва в общината, за да помага в решаването на всеки конкретен случай.  

Кандидатите за европарламента Александър Симов и Катя Колева се срещнаха и с обществеността от Бяла и обсъдиха с тях възможностите за социална Европа.