Антон Кутев: 95 % от депутатите от БСП са на работа всеки пленарен ден

Апр 23, 2014 Новини БСП 0 731

Не може хора, които не ходят на работа да взимат заплати

Не може хора, които не ходят на работа да взимат заплати. Нормално е въпроса за отсъствията на депутатите от НС обаче да бъде отправен най-вече към ГЕРБ, защото основната част от отсъствията са от тях. Има и един който идва за 5 минути, дава интервю и си тръгва.  Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. Той бе категоричен, че депутатите от БСП и ДПС на 95 % са на работа всеки пленарен ден. По думите му обаче депутатите от ПГ на КБ и ПГ на ДПС са точно 120 и 95 % от тях не стигат за формиране на форум. Кутев подчерта, че се налагат отсъствия поради заболяване или проблеми с близки, които зависят от тях и им се налага на пътуват. Според него обаче дори и да излязат в болничен 5, 6% от депутатите от КБ и ДПС, няма как да има кворум и да продължи да работи НС, защото няма значение отсъствията по каква причина са.

Той обясни, че разликата между депутатите и всички останали граждани е, че те са избирани и то не само веднъж на 4 години, тъй като има вътрешно партийни избори и се явяват на избори по 2 пъти в годината дори и няма как да заемат това място ако не печелят всеки път. "Контрола върху политиците е сериозен и хората си дават сметка за кого могат и за кого не могат да гласуват", заяви Кутев.

 

 

Идеята, че НС не работи, не е вярна

 

 "Идеята, че парламента не работи не е вярна. За 8 месеца въпреки натиска, който имаше върху парламента са предприети много мерки, с които практически бяха подпомогнати почти всички български граждани", категоричен бе народният представител. Като такива той посочи: приемането на бюджета, повишаването на минималната работна заплата, майчинските, детските и пенсиите; предвиждането на коледни и великденски добавки за пенсионерите, предприемането на реални действия срещу младежката безработица, намаляването на безработицата, подпомагането на малкия и средния бизнес като са върнати и задълженията на държавата към бизнеса. Кутев обясни, че през следващата седмица предстои да се приеме и закона за МВР, с който ще се дадат още социални придобивки на полицаите.

По думите му грешно се създава отношението, че ситуацията в страната не е добра. "Заедно като общество направихме много. Разбира се че може и още, но не бива да потъваме в самоунижение", заключи Антон Кутев.