Интелектуалният елит на Плевен се среща с Йотова

Апр 21, 2014 Новини БСП 0 1199

Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр

Седми пореден Информационен център в страната открива утре /22 април/ в 15:30 часа кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова в гр. Плевен, на ул. „Катя Попова“ №2. От началото на настоящия й мандат като депутат от Европейския парламент тя е отворила общо шест в градовете Кюстендил, Бургас, Ямбол, Видин, Пазарджик и два в София. След откриването на Инфоцентъра, Йотова е поканена на дебат в 17:00 часа от плевенски писатели, поети, лекари, музиканти, художници, артисти, научни работници, учители, читалищни дейци в зала „Плевен” на Областната администрация. Сред тях са поетът Георги Константинов, доц. Милко Аспарухов - директор на Дирекция "Военно-исторически музеи", живописецът Петър Мичев-Педро, проф. д-р Ваня Недкова, началник на клиниката по педиатрия към УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен и републикански консултант по педиатрия за Централна и Северна България, проф. д-р Васил Тодоров, началник на клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ" Георги Странски", Плевен, Ваня Делийска - диригент на детски хор " Звъника", Януш Донев- галерист, Георги Стойков-писател и др.

„Те искат да говорим за това, как може евродепутатът с работата си да помогне на България”, заяви кандидатът за Европейския парламент от листата на левицата. Относно клоновата мрежа, от информационни центрове разкрита от началото на мандата й, Йотова се похвали, че на практика изпълнява предсрочно обещанието си. „За близо пет години разкрихме шест центъра и те показаха, че идеята е добра, защото помага на хората, особено на младежите. Целта е  хората да научат повече за европейските институции, европейското законодателство и оперативните програми за България, да потърсят помощ при нарушаване на правата им, при дискриминация и ксенофобия, да се запознаят с политиките срещу безработицата и бедността и с политиките за младежка заетост, с възможностите за осигуряване на работни места и тяхното финансово обезпечаване, а и да получат отговор на различни въпроси, свързани със социалната политика на европейската левица за нова социална Европа, категорична е социалистката. „Последно във всички центрове срещнахме гражданите с представители на малкия и средния бизнес“, добави Илияна Йотова. Еврокандидатката, която организира всеки месец приемен ден във всеки Инфоцентър е помогнала на много млади хора да посетят Брюксел и Европейския парламент.