Красимир Мурджев: Белодробна остава – спазваме предизборните си ангажименти

Апр 14, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1202

БСП обеща, че няма да закрива Белодробна болница в Пловдив и думите на министър Андреева са гаранция, че си спазваме предизборните ангажименти

БСП обеща, че няма да закрива Белодробна болница в Пловдив и думите на министър Андреева са гаранция, че си спазваме предизборните ангажименти. Това каза  пловдивският депутат от КБ доц. д-р Красимир Мурджев след днешната среща с лекарското съсловие, на която беше повдиганата темата за СБПФЗАЛ “Д. П. Кудоглу” ЕООД. Самата д-р Андреева беше категорична, че лечебното заведение изпълнява социални функции и тя няма да даде разрешение за ликвидацията му. Прехвърляне на собствеността от община Пловдив на МЗ с моя екип не е обсъждано, подчерта тя. По думите й успехът на Белодробна болница зависи от мениджмънта на лечебното заведение. По отношение на фтизиатрично отделение в УМБАЛ ‘Св. Георги” тя заяви, че то ще заработи, ако покрие критериите за извършване на дейността. За целта трябва да бъдат направени корекции на известни  пропуски, стана ясно от думите й.

Съдбата на Белодробна болница е в ръцете местната власт и аз очаквам да бъде предложен план за нейното финансово оздравяване, изтъкна доц. Мурджев. Министър Андреева изрази същото становище.