Сергей Станишев: Зелената кауза има бъдеще в България

Апр 14, 2014 Новини БСП 0 1135

Зелената кауза има бъдеще в България, но напоследък има твърде много зелени организации, които представляват определени корпоративни интереси

Зелената кауза има бъдеще в България, но напоследък има твърде много зелени организации, които представляват определени корпоративни интереси. Това заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев по време среща с представители на Политически клуб „Екогластност”, на която бе подписано споразумение за подкрепа за предстоящите европейски избори. Според него много малко от тях наистина изповядват идеите за опазване на околната среда.

„Благодарим за оценката към нас и нашата подкрепа не бива да се поставя под въпрос тъй като е безрезервна”, заяви Емил Георгиев, председател на Политически клуб „Екогластност”. 

По време на срещата, лидерът на социалистите подчерта значението на предстоящите евроизбори. „Големият залог е, че Европа има шанс да избере нов председател на ЕК, а там всеки глас е важен. Имаме шанс да постигнем това, стига да не бъдем изненадани с купен вот, тъй като за нас е трудно да се борим с този способ за манипулиране”, каза още той.