България може да предложи най-добрите възможности на руския бизнес за инвестиции в рамките на Европейския съюз

Апр 28, 2009 Новини БСП 0 1645

България може да предложи най-добрите възможности на руския бизнес за инвестиции в рамките на Европейския съюз

България може да предложи най-добрите възможности на руския бизнес за инвестиции в рамките на Европейския съюз. Това заяви секретарят на ИБ на БСП Кирил Добрев пред  участниците в Младежкия форум „България-Русия" на тема „Предизвикателствата  пред младите хора в началото на 21 век". Двудневната среща започна в понеделник в Москва.

Всяка година в Деня на славянската писменост и култура 24 май музиканти, художници и писатели от България и Русия да организират форум, посветен на културата и младите таланти от двете страни,  предложи на руските си колеги Кирил Добрев.  Емоционалната връзка  и модерното мислене са предимствата, на които можем да стъпим днес, приятелството обаче не се поддържа само от спомени и носталгия, изтъкна той.   

Общи ценности и култура, но и общи проблеми свързват младите хора от България и Русия, каза председателят  на Политическия съвет на „Млада Гвардия на Единна Русия"  Руслан Гаттаров. Той призова  младежите да ускорят комуникацията помежду си и да влязат в конкуренция с идеи.  Добрев подари на младежкия лидер специална членска карта за интренет общността R.E.D. bg с пожелание он-лайн комуникацията да стартира още в същия ден.

От името на Младежкия форум Кирил Добрев връчи на министър-председателя Сергей Станишев заключителна декларация, с която младежите представиха своите идеи за развитие на страните си и призоваха проблемите на младите да бъдат приоритет в програмите на правителствата в контекста на глобалната криза.