Достена Лаверн: Пловдив трябва да бъде център на културата в България, но не само на думи

Мар 31, 2014 Новини БСП 0 935

  Аз съм кореняк пловдивчанка, горда съм с това, родила съм се в Кичук Париж, учила съм в училище „Братя Миладинови”, след това в „Иван Вазов”, връщам се в Пловдив винаги, когато мога, имам къща тук и всеки път се връщам с трепет

 

Аз съм кореняк пловдивчанка, горда съм с това, родила съм се в Кичук Париж, учила съм в училище „Братя Миладинови”, след това в „Иван Вазов”, връщам се в Пловдив винаги, когато мога, имам къща тук и всеки път се връщам с трепет. Това заяви в своето представяне пред журналисти в Пловдив кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Достена Лаверн. „Болно  ми е това, което се случва с Пловдив. Градът ни трябва да бъде център на интелектуалците и културата в България, но не само на думи“, каза още Лаверн. По думите и за последните 24 години Пловдив е западнал много, но въпреки това той продължава да бъде най-специалният град в България, категорична бе Лаверн.  

По думите и най-важната инвестиция за България сега е образованието, науката и културата. „Защото те сега са в графата бедни роднини и това доведе до неконкурентност на България. Инвестирането в науката може да дръпне България напред. Трябва спешно да бъде спасена енергията на младите хора и БСП може да  им даде отговор защо трябва да останат в страната ни“, категорична е Лаверн.

На въпрос на журналисти как вижда основни проблеми като защитата на студентите в Англия Достена Лаверн коментира, че за това трябва екпертна политика на ниво ЕС, повече самочувствие на българите, защото всеки говори за имигрантите от България. „А колко мозъци им дадохме – гениални инженери, лекари и компютърни специалисти. Това е огромен ресурс, който те взеха напълно безвъзмездно“, допълни тя.