Жените-социалисти от Северозапада дискутираха актуални теми със Зита Гурмай

Мар 30, 2014 ВРАЦА Новини БСП 0 700

Активът на жените-социалистки от Северозападна България се събра във Враца на семинар на тема «Равнопоставеност – икономическа криза – възможните решения»

Активът на жените-социалистки от Северозападна България се събра във Враца на семинар на тема «Равнопоставеност – икономическа криза – възможните решения».

В семинара  участваха председателят на Обединението на жените-социалистки в БСП Катя Николова, президентът на ПЕС Жени Зита Гурмай, евродепутатът от групата на социалистите и демократите в ЕП Маруся Любчева, както и много председатели на областни и общински структури на Обединението от Северозапада. Не само интересната тема, но и  много проблеми на региона провокираха участието на социалистките в проведената откровена дискусия по време на семинара. С особен интерес те изслушаха анализа на своя председател Катя Николова - „Между политиките за равнопоставеност и политическите предизвикателства”. В него бяха поставени въпроси, свързани както с участието на Обединението в политиката на БСП за решаване на регионални и местни проблеми, така и теми, свързани с предстоящите избори за Европейски парламент.  Докладите на Маруся Любчева "Европейски политики  за реализиране на социален модел. Отвъд кризата"  и на Зита Гурмай  "Равно заплащане за равен труд - политиките на ЕС" бяха сред акцентите и изведоха основни инициативи за работата на жените в Обединението в предстоящата предизборна кампания.

Участниците в семинара бяха поздравени от кмета на община Враца инж. Николай Иванов, който също взе участие в дискусията. В работата на семинара се включи и председателят на НС Михаил Миков. Той не само приветства жените, но и отбеляза ролята, която Обединението играе във формирането и изпълнението на политиката на БСП

В хода на семинара бяха обсъдени идеи за организиране на предизборната кампания и се разгледа положителният опит на жените от структурата на ПЕС. Ясно изразена бе готовността за активно участие в предизборната кампания,  с основна цел спечелването на най-много места в Европарламента  от БСП.