Андрей Пантев: Листата ни за ЕП е престижна

Мар 29, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 921

Листата на БСП за европейските избори е престижна, съставена от личности, почтени към отечеството, към социалната идея, към принципа за справедливост и солидарност

Листата на БСП за европейските избори е престижна, съставена от личности, почтени към отечеството, към социалната идея, към принципа за справедливост и солидарност. Това каза проф. Андрей Пантев, кандидат за евродепутат от КБ, на среща с членове и симпатизанти на столетницата от район Западен - Пловдив. Двамата с народния представител от града под тепетата Захари Георгиев изтъкнаха пред аудиторията значението на предстоящия вот за бъдещето на България. „Залогът е голям, да не допуснем връщането на борисовщината“, подчерта пловдивският депутат. Той сравни настоящото с предишното управление като посочи практически примери за свършеното. „За 10 месеца кабинетът Орешарски направи много повече за хората и бизнеса, отколкото ГЕРБ за три години и половина“, обобщи Захари Георгиев. Народният представител обясни, че в европейски контекст победата на социалистите ще означава нов вид политика, насочена към човека на първо място и към сближаването на нациите. Европейски парламент, доминиран от левицата, ще има пряко положително значение за България чрез приеманите директиви и решения, стана ясно от думите на Захари Георгиев.

В името на по-доброто бъдеще Андрей Пантев призова към мобилизиране и активен диалог с хората - лице в лице, очи в очи.  „Отговорността ни е обща, а стремежът към справедливост винаги е водил човечеството към по-добро“, каза известният български историк.

Пловдивчани от район Западен си пожелаха да  видят проф. Пантев в Брюксел.