Антон Кутев: Президентът грубо нарушава Конституцията на България

Мар 26, 2014 Новини БСП 0 923

Свидетели сме на грубо нарушаване на Конституцията от страна на президента заради решението му от миналата седмица за ЦИК

Свидетели сме на грубо нарушаване на Конституцията от страна на президента заради решението му от миналата седмица за ЦИК. Подготвили сме жалба, която ще внесем в Конституционния съд по този повод. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев в ефира на БТВ. По думите му резултатът от внесената жалба срещу президента Росен Плевнелиев е ясен, защото решението му е противоконституционно. „Да не забравяме, че в ЦИК влязоха и хора от гражданската квота, както БСП бе обещала, така че не става въпрос за някакво надделяване на нашата политическа сила в квотите. Ние обаче сме абсолютно убедени, че всички спечелени избори от ГЕРБ, включително и президентските, когато Плевнелиев бе избран, станаха с помощта на хората в ЦИК и на системата за печелене на избори на партията на Борисов. Това не е нито демократично, а още по-малко европейско”, категоричен бе Антон Кутев. Според него цялата истерия, която налагат ГЕРБ по отношение на Централната избирателна комисия, е единствено, за да им даде преимуществата, с които те са свикнали.

Коалиция ГЕРБ – ДПС е невъзможна

На въпрос, свързан с проведената среща „на кафе” преди дни между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и този на ДПС Лютви Местан, Антон Кутев  заяви, че не очаква коалиция ДПС – ГЕРБ. „Убеден съм, че тази среща не може да доведе до политически раздори сред управляващите в момента. Ако това се случи, най-много ще спечели БСП. Все пак политическите сили защитават своите политически интереси. Това, че заедно с ДПС управляваме държавата не означава, че едната или другата политическа сила не трябва да спазва своите политики”, заключи народният представител от ПГ на КБ.