Атанас Пъдев: Има информация за срещи и на други представители от ПП ГЕРБ с лица от престъпния свят

Мар 26, 2014 Новини БСП 0 901

Притеснителното е, че се натъкнахме на конкретни факти и обстоятелства, свързани с лица, които са от ПП ГЕРБ, например Пламен Нунев и за срещите, които са организирани с лица от криминалния контингент на територията на град Русе

Притеснителното е, че се натъкнахме на конкретни факти и обстоятелства, свързани с лица, които са от ПП ГЕРБ, например Пламен Нунев и за срещите, които са организирани с лица от криминалния контингент на територията на град Русе. Това заяви в ефира на BTV Атанас Пъдев, народен представител от ПГ на КБ и член на Временната анкетна комисия по случаите Христо Бисеров и Бисер Миланов. Той обясни, че става въпрос за срещи, извършвани в хотел "Космополитан"."Най-притеснителното е, че ние, на база всички изслушвания в комисията, стигаме до извода, че има един подготвен сценарий. Става ясно как определени структури и лица на база на финансовите си възможности и ресурсите, които застават зад тях, са в състояние да срутят държавата", категоричен бе ПъдевНа въпрос кой още трябва да бъде изслушан по казуса Бисер Миланов, депутатът отговори, че са отправени покани към Бойко Борисов и още две от лицата, които са преки участници в срещи и са ходили в дома на Борисов. Според него трябва да бъдат изслушани общо 4-5 лица, с които да приключи работата на комисията.

Безспорно има изтичане на информация от българските служби за сигурност 

По думите му от изслушването на Писанчев и от наименованието на комисията става ясно, че става въпрос за неправомерно изтичане на информацията от българските служби за сигурност. "Със сигурност всички са наясно, че в момента има следствени действия и досъдебно производство. Писанчев заяви пред журналисти, че се работи по теч на информация от българските служби по 3-4 сигнала", каза още той.  По думите му с това се дава отговор на въпроса има ли теч на информация. Той подчерта, че това е казано и пред комисията и пред медиите. "Всичко останало, което ние сме събрали като информация на база на изслушвания, които са осъществени не само с Писанчев, но и представители на Сметната палата и други, ще бъде отразено в доклада, който предстои да излезе пред българското общество, за да е публично и всички да са наясно за какво става въпрос", заключи Атанас Пъдев.