Антон Кутев: НСО крие какво е правил Борисов

Мар 25, 2014 Новини БСП 0 746

На днешното заседание на временната комисия по случая Петното колегите са установили, че НСО и нейните представители не знаят, че криминално проявено лице е влизало при Бойко Борисов

На днешното заседание на временната комисия по случая Петното колегите са установили, че НСО и нейните представители не знаят, че криминално проявено лице е влизало при Бойко Борисов. Тук очевидно има казус.  Това заяви пред журналисти в НС народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. По думите му най-лошото е, че комисията по случая не може да установи, защото гардовете получават амнезия за пореден път и очевидно трябва намеса на шефа на НСО.  Той припомни, че същата дълбока амнезия на гардовете на НСО е имало и по време на заседанията на парламентарната комисия за Авиоотряд 28. "Там също НСО не беше видяло и чуло нищо. Ние не сме НСО република, а парламентарна. Една парламентарна република е достатъчно високо ниво, за да няма възможност под какъвто и да било повод за секретност да се окаже, че НСО няма спомен. Гардовете от НСО биха могли да се позоват на секретност, но нито в едната, нито в другата комисия те не направиха това", подчерта той. Той припомни, че те са казали, че просто не си спомнят, което означава минимум 2 неща: тези гардове са непригодни за длъжността, която заемат или някой друг, а не шефът на НСО и не държавата управляват техните действия.

"Лично аз от тази тяхна запомняща се амнезия съм останал с впечатлението, че те работят не за държавата и не за НСО", коментира още депутатът. По думите му трябва да се види след като гардовете не си спомнят, какво си спомня от цялата работа шефът на НСО, който и да е той и дали е в състояние да стигне до това какво вършат неговите подчинени. "Ако се окаже, че и той не е в състояние, следва изводът, че тези служби може би и до ден днешен се управляват от Борисов или от някой друг", заяви Кутев.

От изслушванията до момента, по думите му, следва изводът, че НСО крие какво е правил Борисов. Според него не може Петното, Бонев и Борисов да си спомнят, че е имало среща, а гардовете на НСО да не си спомнят. По негово мнение е много интересно, от какво го пазят, при положение, че Петното е казал недвусмислено, че е лежал в затвора, осъждан е за нанасяне на тежки телесни повреди. "Видимо става въпрос за един криминално проявен човек, който по някакъв начин минава през гардовете и те твърдят, че не си го спомнят. За мен това е опасно за националната сигурност, ако е вярно или пробив в НСО, където управлява някой друг, а не шефът й.  Другият вариант е, че шефът управлява в интерес не на държавата", категоричен бе Кутев. Той подчерта, че ще се настоява независимо дали старият или новият шеф, който ще бъде избран, да разясни случая.