Сияна Фудулова: Протестите през лятото са платени от ГЕРБ и политически сили извън властта

Мар 25, 2014 Новини БСП 0 1198

Днес беше проведено поредно заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за срещата на Бойко Борисов с Бисер Миланов

Днес беше проведено поредно заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за срещата на Бойко Борисов с Бисер Миланов. От изслушването на Бисер Миланов стана ясно, че протестите през лятото на миналата година са платени. Това заяви Сияна Фудулова, народен представител от ПГ на КБ и председател на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи", в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.

Тя допълни, че според Бисер Миланов протестите са били платени от политически сили, които не са във властта, включително и от ГЕРБ. „Тази теза се потвърждава и от факта, че един от посредниците на срещата между Бойко Борисов, Йордан Бонев и Бисер Миланов, е депутатът от Русе Пламен Нунев от ГЕРБ. Стана ясно и че на гардове на НСО им липсва памет, защото и Йордан Бонев, и Бисер Миланов, както и Бойко Борисов, потвърдиха, че е имало такава среща в Банкя. Само от НСО не знаят за такава среща”, каза Фудулова. По нейните думи могат да се направят два извода: дали гардовете имат необходимата подготовка, за да охраняват високопоставените лица на България, и да помнят важни факти и обстоятелства и второ, дали не прикриват с мълчанието си и липсата на памет други важни факти и обстоятелства. „Затова ние ще искаме изслушване на и.д. директор на НСО в специализираната комисия”, заключи Сияна Фудулова.