Явор Гечев: Нека да оставим Георги Първанов в историята. Там той има достойно място

В общественото пространство битува мнение, че БСП се занимава прекалено много с АБВ, каза Явор Гечев, член на НС и ИБ на БСП, пред Нова телевизия

В общественото пространство битува мнение, че БСП се занимава прекалено много с АБВ, каза Явор Гечев, член на НС и ИБ на БСП, пред Нова телевизия. „Аз мога да кажа, като човек „отвътре”, че това не е така. Ние сложихме ясни линии, на по-предишното заседание на Националния съвет. Протегнахме ръка към хората от АВБ, имаше и партийна санкция за сваляне на доверието и се каза ясно, че ако се продължи с подобен проект, които е партиен и различен от БСП, с ясно намерение да участва в избори със свои листи, което на практика е игра срещу БСП, то следва изключване”, продължи той.

Според  Гечев не  повече от 5-6 човека от Националния съвет  са били против решението, взето  на последното заседание в събота за изключването на хората участващи в този проект. „Но когато тръгнеш да правиш политически проект, с които играеш срещу собствената си партия – какво може да се очаква тогава”, попита Явор Гечев. По негово мнение Георги Първанов е излъгал много  хора в партията с това, че в началото е заявил, че неговия проект ще остане в рамките на партията. Той повтори, че станалото е закономерно и всяка логика потвърждава, че не може да си в една партия, а да играеш срещу нея.

“Първанов направи груба политическа грешка. Всеки президент, който се опита да прави политически проект, след като е бил президент отива в забвение. Нека да оставим Георги Първанов в историята. Там той има достойно място”, заключи Явор Гечев.