Коалиция за България получи подкрепата и на гражданите

Апр 15, 2009 Новини БСП 1 1835

След консултации и разговори Коалиция за България получи подкрепата и на гражданите, заяви Евгений Узунов при подписването на споразумение за подкрепа между коалицията и граждански организации, споделящи левите политически ценности

След консултации и разговори Коалиция за България получи подкрепата и на гражданите, заяви Евгений Узунов при подписването на споразумение за подкрепа между коалицията и граждански организации, споделящи левите политически ценности. Евгений Узунов допълни, че днешното споразумение дава допълнителна стабилност на Коалиция за България в предстоящите кампании за избор на представители в ЕП и НС.

От страна на гражданските движения своите подписи под споразумението сложиха- Чавдар Стоименов за Български антифашистки съюз, Симеон Симеонов за Отечествен съюз, Емил Георгиев за  ПК "Екогласност", Деян Матев за Съюз на тракийските дружества в България, Добромир Задгорски за Общонароден комитет за защита на националните интереси и Володя Попов за Гражданско движение за обединена левица.

След като вече осем години това е един успешен политически съюз, спечелил два пъти президентски и един път парламентарни избори можем да имаме самочувствието, че ще работим успешно и за спечелването на идващите избори за ЕП и НС. Сега нашата най- важна задача е да спасим държавата от това, което се задава в лицето на ГЕРБ, заяви Добромир Задгорски. Неговото изказване беше допълнено от Чавдар Стоименов- председател на Българския антифашистки съюз, който заяви, че победата и властта са от голямо значение за бъдещото развитие на България като една модерна държава в Европейския съюз.

Като голямо политическо завръщане при днешното подписване беше определено присъединяването на Екогласност към споразумението. Председателят на сдружението Емил Георгиев подчерта, че корените на представляваната от него организация винаги са били в лявото политическо пространство.

Като важен приоритет за членовете на Тракийските дружества, според техният председател  Деян Матев е отстояването пред ЕП на идеята да създаване на еврорегион „Тракия". Представителите на неправителствените организации се обединиха около това, че единствено Коалиция за България поддържа жив диалога с гражданите.