Деница Караджова: Борбата с младежката безработица ще бъде фокусът в предизборната ни кампания

Фев 27, 2014 Новини БСП 0 1038

Очаква се Манифестът на социалистите да бъде приет на Конгреса в Рим, както и Мартин Шулц да бъде избран за кандидат за председател на ЕК

Очаква се Манифестът на социалистите да бъде приет на Конгреса в Рим, както и Мартин Шулц да бъде избран за кандидат за председател на ЕК. Това заяви народният представител от ПГ на КБ и основен член на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Деница Караджова в ефира на БНР. Тя подчерта, че документът е солидна предизборна програма, която служи като база за бъдещите политики в развитието на ЕС. "В рамките на националните кампании обаче ще се открои един или друг акцент от предизборната кампания, като за страната ни например, фокусът ще бъде в посока  борба с младежката безработица, реиндустриализацията, а също и демократичността в ЕС - как се взимат решенията, участието на хората в процесите и редица други", обясни тя.

На въпрос, свързан с правилата за формиране на евролистата, Деница Карадажова подчерта, че всяка партия-член на Партията на европейските социалисти има своите правила, по които издига хората в изборните листи. "В някои страни се правят вътрешни изслушвания, гласувания, в други има и други правила. Говорейки за евролистата обаче и по-конкретно тази на БСП, аз очаквам, че до средата на март най-късно тя ще бъде представена", каза още тя.