Дора Янкова бе избрана за зам.-председател на Парламентарната комисия по еврофондовете

Фев 27, 2014 Новини БСП 0 1246

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова стана зам

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова стана зам.-председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Опитът на Янкова като успешен кмет на община, привлякъл милиони лева инвестиции от ЕС,  визията й за развитие на регионите, като председател на Националното сдружение на общините в Република България и опитът, натрупан в Брюксел по време на членството й в Комитета на регионите, са основните мотиви за поемането на поста.

„Усвояването на средствата от ЕС е сред приоритети ни, като възможност за развитие и инвестиции и добавена стойност за българската икономика, за развитие на регионите и подобряване качеството на живот“, заяви Дора Янкова.  По думите и 2014г. ще е доста натоварена по отношение на еврофондовете, тъй като приключва първият програмен период за България 2007-2013г. и започва новият - 2014-2020г., като новите оперативните програми трябва да бъдат представени най-късно до  края на месец юни.

В 42-то Народно събрание Дора Янкова е зам.-председател на Парламентарната комисия на Коалиция за България. Тя е член и на Парламентарните комисии по бюджет и финанси, комисията за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, Делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива, Постоянно действаща подкомисия по отчетност на публичния сектор към Комисия по бюджет и финанси. Янкова е и зам.-председател на Групите за приятелство с Гърция и Норвегия. Член е на групите за приятелство със САЩ, Китай, Турция и Холандия.