ОБЛАСТЕН СЪВЕТ БСП- ПЛОВДИВ

Фев 19, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1142

Стотици жители на община село Поповица и община Садово запалиха свещ и  почетоха днес паметта на Васил Левски в параклиса „Св

Стотици жители на община село Поповица и община Садово запалиха свещ и  почетоха днес паметта на Васил Левски в параклиса „Св. Никола” край селото. През смутните времена именно тук Апостола на Свободата е направил един от своите тайни комитети. Историята, която жителите разказват е като легенда – легенда за този, който е бунил народа и е запалвал в сърцето му порива за Свобода.

 Да почетат паметта на Апостола днес край параклиса своя поетичен рецитал изнесоха децата от ОУ „Христо Ботев”, венци и цветя поднесоха  от Община Садово, Кметство Поповица, Областният съвет на БСП Пловдив и Общински съвет на БСП Садово.

141 години изминаха от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, но България продължава да скърби за своя „един син”, каза пред присъстващите Атанас Телчаров, лидер на левицата в общината. За поредна година тук, на 19 февруари свеждаме глави пред неговата памет, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда, легенда за Апостола, добави още председателят на БСП Садово.