БСП- Пловдив: Разграничаваме се от опита на АБВ за разцепление на партията

Янр 26, 2014 Новини БСП 0 1392

Днес, на нашия най-висш форум излизаме с ясната убеденост, че социалистите в Пловдив сме единни и ще бием в една посока за спечелването на Европейските избори

Днес, на нашия най-висш форум излизаме с ясната убеденост, че социалистите в Пловдив сме единни и ще бием в една посока за спечелването на Европейските избори. Това каза пред делегатите на градската партийна конференция  лидерът на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов. Шестте районни конференции в града, проведени преди днешната среща,  представиха и приеха декларации в подкрепа ръководството на БСП. „Ние се разграничаваме от опита за разцепление на Партията и заявяваме, че нашата организация подкрепя единствено листата на БСП и ще работим за спечелване на изборите за членове на Европейския парламент от Република България“, се казва в декларациите.

Според тях регистрирането  на паралелна листа,  в която водач ще бъде Ивайло Калфин, е повече от неуместно. „На практика това е опасна игра изцяло в полза на опонентите ни, която те наблюдават с нескрито задоволство. Те целят единствено да се разедини и разцепи партията. Настояваме тези членове на партията, които открито декларираха, че ще работят за паралелна листа на БСП  и го направят в предизборната кампания, да понесат партийни наказания, съгласно Устава на партията“, се казва още в документите.

Подкрепяме само листата на БСП за евроизборите

„Декларираме пълната си подкрепа към ръководството на партията, за изпълнение на поетите ангажименти пред избирателите на БСП и българския народ; за извеждането на България от тежката социална икономическа  криза.

Електоратът на БСП се обединява преди всичко около каузата на партията и нейните ценности, а не около отделни личности. На всяка цена трябва да се запази единството на партията“, пишат още социалистите от Пловдив.

Те категорично заявяват своята подкрепа за листата единствено предложена от БСП, и допълват: „Убедени сме, че със спечелване на предстоящия вот, БСП ще има възможност да изпълни предизборните си обещания и ще осъществи успешно четиригодишния мандат на управление“. Конференцията прие и номинациите на шестте районни конференции за евродепутати. Cред тях с най-много номинации е лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, следван от: Илияна Йотова, Ия Петкова –Гурбалова, Атанас Папаризов и Георги Пирински и др.