БСП- Благоевград: Инициативата АБВ е неприемлива

Инициативата на АБВ, обявена от нейния водач Георги Първанов, е неприемлива и достойна за съжаление, защото без съмнение ще отнеме гласове от левия електорат

Инициативата на АБВ, обявена от нейния водач Георги Първанов, е неприемлива и достойна за съжаление, защото без съмнение ще отнеме гласове от левия електорат. Това заявяват в декларация,  приета днес социалистите от Благоевград.

В партията е в ход  уставна процедура за номиниране на депутати за Европейския парламент, която ще приключи през м. февруари с решение на конгреса. Ивайло Калфин е сред номинираните от основните организации и вероятно щеше да бъде в челото на нашето предложение до конгреса. Според декларацията отводът на Ивайло Калфин и писмото до НС на БСП силно са ги озадачили и са предизвикали гневна реакция сред редовите социалисти. "Калфин, независимо, че не е член на БСП, е политик, в който нашата партия е инвестирала твърде много и неведнъж е давала доверието си за него. От тази гледна точка постъпката му е укорима в морално отношение и недостойна в политически план. Мотивите му намираме за неуместни", се казва още в нея.

БСП ще има убедителна победа на изборите

Социалистите от Благоевград изразяваме увереност в зрелостта и правилната политическа преценка на благоевградските социалисти и в крайната убедителна победа на БСП на изборите за Европейски парламент. На конференцията бяха издигнати следните номинации, подредени по брой гласове: Илияна Йотова - 30; Сергей Станишев- 21; Георги Пирински - 20;  Асен Балабанов - 5; Янаки Стоилов - 5; Корнелия Нинова - 5; Петър Курумбашев 3; Деница Караджова -2; Евгени Кирилов - 2;  Георги Кадиев - 2.