Сергей Станишев: Основна тема в Манифеста на ПЕС ще са работните места

Янр 23, 2014 Новини БСП 0 1309

Основна тема в нашия Манифест ще бъдат работните места

Основна тема в нашия Манифест ще бъдат работните места. Нашата отговорност към европейските граждани е да направим всичко възможно да се концентрираме върху създаването на работни места, особено за младите хора. Това заяви днес на заседание на Президиума на ПЕС в Брюксел президентът на евролевицата и лидер на БСП Сергей Станишев.  "След 5 години на политики само на ограниченията от доминираните от дясното крило, Европейски парламент и Европейска комисия, трябва да покажем абсолютно ясно на гласоподавателите, че ПЕС има различно решение - решение, което съзнава техните притеснения и отчита техните стремежи", каза още той. По думите му трябва да се осигурят и повече средства за справяне с младежката безработица.

На заседанието председателствано от президента на ПЕС, се събраха представители на социалистическите и социалдемократическите партии от цяла Европа, за да обсъдят и определят приоритетите, които ще залегнат в предизборната платформа на партията. По думите на президента на ПЕС кампанията ще бъде изключително активна – „от врата на врата“, като специално внимание ще бъде акцентирано и върху кампанията в социалните мрежи. Манифестът ще бъде официално приет на Конгреса на ПЕС, който ще се състои в Рим на 01.03.2014 г.

ПЕС осъжда проявите на насилие в Киев

ПЕС отбелязва с особена загриженост ескалацията на напрежението в Украйна, която доведе до смъртта на поне петима протестиращи. "Шокирани сме от това да видим подобно бързо нарастване на насилието в Украйна и изказваме своите искрени съболезнования на семействата на загиналите" каза президентът на ПЕС Сергей Станишев. ,,Остро осъждаме всякакви форми на насилие и призоваваме всички страни, които са замесени, да се въздържат от употребата му", каза още той.