Татяна Буруджиева: БСП няма да прости втора листа

Янр 21, 2014 Новини БСП 0 1101

Фаталната стъпка ще бъде при регистрирането на листа на АБВ за еврозиборите - нещо, което БСП няма да прости

Фаталната стъпка ще бъде при регистрирането на листа на АБВ за еврозиборите - нещо, което БСП няма да прости. Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на КБ Татяна Буруджиева. По думите й докато обвиненията, разправиите и негативизма са насочени лично към Станишев, не е толкова страшно. Тя подчерта, че сега обаче БСП се усеща засегната. "Едно е дали ще защитиш лидера и хората ще застанат зад него както до сега, съвсем друго е, когато застанеш срещу БСП с листа", категорична бе тя. Депутатът обясни, че по време на изборите няма как да се съберат двете листи, за да стане ясно, че всички хора обичат едно и също. По нейно мнение битката има смисъл, когато се биеш с някой, който ти е истински опонент и няма как да се биеш сам със себе си, няма смисъл. "В политиката винаги има резултат на дадени действия. Резултатът е, че БСП ще бъде с една листа, а АБВ с друга", заяви народният представител.

Първанов и преди се е  отказвал, възможно е и сега да го направи

На въпрос дали Първанов и участниците в АБВ ще се откажат от реализирането на идеите си за паралелна листа, Буруджиева отговори, че това е напълно възможно. "Първанов и преди се бори за председателското място, но в крайна сметка не пожела да има гласуване. Може да дадат назад само някои хора и тази листа да се регистрира само от някои малки партии в лявото, а другите да стоят встрани. Пушката гръмна, но това е само завръзката", категорична бе тя.

Помолена да коментира дали Първанов и Петков ще бъдат изключени от БСП, тя отговори, че това едва ли ще се случи, особено сега. По думите и ако трябва да се цитира уставът, една подкрепа и работата за една листа се вижда по време на кампанията. "Не вярвам преди да е регистрирана листата да е ясно кой къде е застанал. БСП не е партия, която се занимава генерално с този тип неща", допълни депутатът. Буруджиева обясни, че се е случвало да има изключени преди, но това не става лесно и БСП не е партия, която изключва бързо.

Станишев трябва да води листата за евроизборите

По нейно мнение Сергей Станишев трябва да води листата като председател на ПЕС и като заявка за това каква е каузата на тези избори, не само за Европа, но за България. Тя обясни, че кой ще е на водаческото място зависи от броя номинации, от позициите и подчерта, че лидерът на БСП е с най-много такива до момента. "Единственото, което може да го откаже, са ангажиментите в рамките на общоевропейските избори. Те са във всяка една държава, а той, като председател, има много напрегната кампания", каза още тя. На въпрос дали той ще се кандидатира за еврокомисар, Буруджиева отговори, че това едва ли ще стане, защото Станишев е на много по-висока позиция - той е на мястото на човека, от чието име и от чиято поддръжка може да бъде отправена номинация за еврокомисар.

Ще искам Страхил Ангелов да напусне групата за приятелство със Сирия

Помолена да коментира случая с посещението на Страхил Ангелов в Сирия, Буруджиева отговори, че е много е лошо, когато не си даваш сметка, че не може просто да правиш нещо, макар и в лично качество, тъй като си народен представител. "Личното качество не е допустимо за много неща. Той може би не си дава сметка какво ще произтече от неговото лично качество. Аз ще пледирам да напусне и председателското място, но и групата за приятелство със Сирия", заключи Татяна Буруджиева.