БСП с дарение за децата на бежанци

Дек 27, 2013 Новини БСП 0 1287

Искаме да покажем съпричастност и солидарност към тази чисто човешка трагедия, която е сполетяла бежанците и ги и е изпратила толкова далеч от родните места

Искаме да покажем съпричастност и солидарност към тази чисто човешка трагедия, която е сполетяла бежанците и ги и е изпратила толкова далеч от родните места. Като новогодишен подарък сме приготвили по нещо за всяко дете, за да има малко радостни детски мигове. Това заяви Жельо Бойчев, народен представител от ПГ на КБ, докато раздаваше подаръци на децата на бежанците, настанени на територията на София. Той обясни, че това е част от националната дарителска кампания на БСП, организирана със средства от партийните структури на БСП и парламентарната група на Коалиция за България. Бойчев допълни, че по информация от Агенцията за бежанци бройката на децата е около 1700 – 1800, като малко над 800 са настанени в центровете в София –в кв. „Овча купел“, кв. „Враждебна“ и „Военна рампа.  „Знаем, че вашият живот не е лек, но нека за вас това да бъде една малка радост и с пожелание следващата година да бъде по-добра и успешна“, каза Бойчев. Заедно с него присъстваха още народните представители от ПГ на КБ Георги Свиленски, Страхил Ангелов, Валя Богданова, Ваня Добрева, активисти на Софийска градска организация и младежката структура. По думите на народния представител подобна инициатива се провежда и в цялата страна, на местата, където са настанени хора, търсещи закрила - Хасковска област, Харманли, Пъстрогор, Елхово и Ковачевци.

Жельо Бойчев припомни, че националната дарителска кампания на БСП е започнала с  предколедни акции в домове за изоставени български деца. „Посетихме приюта на отец Иван, където занесохме на всички помощ в хранителни продукти, за да посрещнат добре Коледните празници и парично дарение, за да могат двата приюта на отец Иван да си покрият разходите. Посетихме дома за изоставени деца „Асен Златаров“ в район „Надежда“, където също се проведе дарителска акция“, заключи той.