Антон Кутев и проф. Топенчаров представиха новия сайт на БСП

Дек 20, 2013 Новини БСП 0 1170

Когато наближава Коледа, се случват чудеса

Когато наближава Коледа, се случват чудеса. След няколко месеца БСП отново си има сайт, който е достатъчно модерен и удобен. Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на КБ и секретар на БСП, на пресконференция в централата на БСП. Проф. Владимир Топенчаров, член на ИБ и председател на Движение на ветераните в БСП каза, че хората може и да не четат вестници, но сайтът дава възможност за бързо информиране. „Това, което може веднага да бъде видяно, е, че сайтът е много лесен за управление. Дава възможност да се чуе думата на партията от всеки човек и на всяко място в страната. Това е едно хубаво завоевание. Простота, за да достига словото, мисълта и делото на партията до всеки човек”, допълни той.

Антон Кутев обясни, че сайтът на БСП има и мобилна версия. „Все още не е качена цялата информация, но ще продължим да го допълваме”, каза той.

„Отчетът на пресцентъра на БСП от юли до декември, за 6 месеца, включва активна дейност и то доста по-активна в сравнение с други години. Над 50 са пресконференциите, които сме направили. Организираните участия, включително в печатните медии, са 581, което ние сме успели да засечем, а може би са и повече. Изпратени са 534 прессъобщения. Надявам се да приемете тази наша активна дейност не като спам, а като информация за това какво се случва в държавата”, заяви народният представител.

„Опитваме се, заедно с пресцентъра, да изведем кои са най-главните теми на обществото, според това кои са най-отразените теми от вас, журналистите”, допълни той. По неговите думи по-важни теми са: „намаляване на цената на тока, по която всъщност има 65 телевизионни и радио участия и интервюта във вестници, като основни говорители са били Сергей Станишев, Янаки Стоилов, Явор Куюмджиев, Таско Ерменков, Красимир Янков, Жельо Бойчев, Валери Жаблянов. Повишаване на пенсиите, за които имаме 52 участия. Увеличаването на майчинските - 48 участия, вдигането на минималната работна заплата - 48, като основни са Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Валентина Богданова. Изборният кодекс е бил в центъра на вашите публикации с 46 участия. Това са темите, които според нас наистина касаят обществото и са предимно социални. Успели сме да направим 4-5 участия на ден през този период”, обясни Кутев.  Според него главното, което се е случило през тези месеци на протести и противопоставяне в обществото, не е било движението на хората по коя улица са завили, къде са седнали да си поговорят и какви лозунги са вдигнали. „Това също беше важно, но тези 6 месеца, които минаха, бяха важни, според нас, именно с тези теми, които се гордеем, че успяхме да вкараме в общественото внимание. За нас тази половин година беше важна за обществото, именно с това, че след като години наред бяха замразени доходите, обществото, правителството и парламента намериха сили да повишат пенсиите, да приемем достатъчно мерки за повишаване на майчинските, да увеличим минималната работна заплата. Това са все неща, които реално касаят българските граждани”, категоричен е той.

„Искам да ви благодаря за това, че все пак отразихме това, което според нас наистина е  важно за българското общество”, заяви Кутев в обръщение към медиите.

По темата за цената на тока, Антон Кутев добави, че ДКЕВР намалява цената на тока с 1% за дневната и с 10% за нощната тарифа и това е второто намаляване на цената на тока в рамките на това правителство. „Докато Борисов вдигаше цените на тока, има правителства, които ги свалят. Докато Борисов замразяваше парите за пенсии, заплати и доходи, има правителства, които ги повишават. Ние виждаме, че заплатите могат да се покачват, въпреки кризата. Не е вярно, че цената на тока може да върви само нагоре”, заяви той.

„Благодаря за това, че отразихте тази дейност, защото и от политиците, и от медиите зависи това, което се прави и е полезно за обществото. Важното е взаимодействието между медии и политици - да направим така, че да разкажем на хората важните за тях неща”, каза той. Кутев допълни, че чрез ежедневните му срещи разбира от хората, че движението на протестерите по улиците не ги интересува, а ги интересува какво ще се случи с пенсиите, образованието, здравеопазването, личният лекар ще идва ли при тях или няма да го има. „Ако медиите ги няма, тази цялата дейност потъва и не става ясна за българските граждани”, заключи Антон Кутев.