Свиленски: Граждани могат да последват ГЕРБ и да местят пътни знаци

Юли 13, 2013 Новини БСП 0 705

Една магистрала трябва да се пусне, колкото се може по-бързо, но в тази държава има закони и Конституция, които трябва да се спазват

Една магистрала трябва да се пусне, колкото се може по-бързо, но в тази държава има закони и Конституция, които трябва да се спазват. Няма как да се пусне строителен обект, какъвто е магистралата, без Акт 16. Така Георги Свиленски, депутат от ПГ на КБ, коментира предсрочно откритата от ГЕРБ магистрала "Тракия" в ефира на Дарик радио. Той допълни, че "колкото и да бързат колегите от ГЕРБ два дни не мисля, че са проблем и да ни се обяснява колко фатално било, колко катастрофи са станали." Той припомни, че магистралата е трябвало да бъде готова преди месеци и не смята, че са проблем 48 часа, "освен медийното шоу, което направиха, откриващи магистралата, граничещо на ръба на закона. Не знам дали е работа на депутати да ходят да местят знаци, да откриват магистрала и да пътуват по неоткрит обект", каза Свиленски.

Свиленски заяви, че Акт 16 за магистралата ще бъде подписан в понеделник и пътят ще бъде открит, както е според протокола. Той е на мнение, че много граждани могат да последват примера на ГЕРБ и да започнат да си местят знаци и да откриват улици незаконно.

"Преди да стана народен представител бях общински съветник и имах честта да работя с Бойко Борисов като кмет. Той обичаше да открива пътищата в София всяка лента по отделно, във всяка посока. Примерно Алея Яворов я открива 6 пъти.", акцентира Свиленски и допълни, че Станишев не е откривал нито един обект, който да не е бил завършен.