Младен Червеняков: Единственият вариант за излизане от кризата е общи национални приоритети

Сеп 04, 2013 Новини БСП 0 804

Аз съм противник на политиката на противопоставяне

Аз съм противник на политиката на противопоставяне. Страната след 20 години се намира в тежко положение и след финансова и икономическа криза, през която премина, има нужда от общи усилия за излизане от нея. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ Младен Червеняков. Той категорично заяви, че единственият вариант за излизане от кризата е да се потърсят национални приоритети.

Той обясни, че БСП е подготвила един вариант на декларация за актуалните национални задачи и приоритети на парламента, които са формирани в няколко точки. Червеняков съобщи, че този вариант ще бъде предоставен на останалите парламентарни групи, за да може да се видят техните предложения и да се потърси ново национално съгласие, в рамките на новата парламентарна сесия, около което НС може да организира своята работа.

Според него, дилемата, която стои днес пред българското общество, е да обоснове политиката "за", а не политиката "срещу".  "ГЕРБ като млада формация трудно свиква с ролята си на опозиция. Очевидно е, че те ще развият тези само "срещу" и никога няма да развият теза "за"”, каза още депутатът.

По думите му политиката, която се е провеждала през последните 4 години на мнима финансова стабилизация и жестоко "свиване коланите" на българските граждани, е била отхвърлена.

Общественото доверие в БСП се повишава

"Политиката няма друга цел, освен по-доброто благосъстояние на гражданите на определена територия", категоричен беше той. Червеняков припомни, че настоящото правителство само за 100 дни  е постигнало много промени в полза на българското общество, сред които: намаление на цените за електроенергия с 5%, изнасяне при облекчени условия на износа на електроенергия, увеличаване на цените на лигнитните въглища за ТЕЦ-овете ”Марица", създаване на два нови консултативни съвета. Като основни промени депутатът посочи и тези в социалната сфера, които хората дълго са чакали - увеличаване на средствата за първокласниците, средствата за майките, поставяне като приоритет повишаването на минималната работна заплата, след преговори с Тристранния съвет. Според него показателно, че част от гражданите осъзнават, че управлението работи в тяхна полза, е повишаващото се обществено доверие в БСП.  Той обаче подчерта, че трябва още да се работи, за да се убеди обществото, че  това, което се прави, е стъпка в правилната посока.

 

БСП  осъжда нечовешкото отношение спрямо мирни граждани

"Позицията на БСП по отношение на ситуацията в Срия е ясна - за засилени дипломатически усилия и намиране на политическо решение", заяви Младен Червеняков. Той обясни, че БСП осъжда нечовешкото отношение спрямо мирни граждани с използването на химическо оръжие.