Явор Куюмджиев: За 100 дни правителството свърши работа, която предишните не успяха за цял мандат

Сеп 05, 2013 Новини БСП 0 740

За 100 дни правителството на г-н Орешарски свърши огромна работа, която не беше свършена от предишните управляващи за цял мандат

За 100 дни правителството на г-н Орешарски свърши огромна работа, която не беше свършена от предишните управляващи за цял мандат. Това заяви е ефира на БНР народният представител от ПГ на КБ Явор Куюмджиев. Той поясни, че става въпрос на първо място за промени в некачествени закони, приети от бившите управляващи. На второ място депутатът посочи спирането на безумните приватизации на БДЖ и дипломатическите имоти.

Той припомни и за въвеждането на социалните мерки, които КБ е обещала в предизборната си кампания: вдигането на майчинските на 310 лева, повишаването на помощите за отглеждане на деца. "Преминахме и безумното пенсиониране на военните", каза още депутатът. Не на последно място и като мярка за всички български граждани Куюмджиев посочи и въвеждането на нова методика за балансиране на електроенергийната система, което позволи намаляването на цената на тока с 5 %.

Голяма част от българите не подкрепят протестите и чакат от нас да свършим работата

Народният представител изрази несъгласие с искането на оставка от страна на ГЕРБ, недостойното поведение на народните представители в пленарната зала и техните викове "Оставка". "На себе си ли искат оставката, защото на практика това, което искат протестиращите, е оставка не само на правителството, но и на депутатите", коментира Куюмджиев. Той изказа съмнение, че една оставка сега или планирана във времето ще успокои българското общество. "Голяма част от българите не подкрепят протестите и чакат от нас да свършим работата, която ГЕРБ 4 години не свършиха. Освен това, ако се даде предсрочна дата, правителството се превръща в служебно и няма да има мотивация да направи дълбоките реформи, които планира", категоричен беше депутатът. Куюмджиев коментира, че за пръв път има някой, който се опитва да реши проблемите на хората и да ги накара да се чувстват по-добре.

Имаме претенцията да представляваме половин милион души

Народният представител коментира, че е абсурдно хора, които преди три месеца са спечелили изборите и са се оказали в политическа изолация от всички политически партии и голяма част от българските граждани, да претендират, че говорят от тяхно име. "Ние от своя страна имаме претенцията да представляваме половин милион души, които са гласували за нас", категоричен беше Куюмджиев. По думите му БСП е най-голямата сила при явяване на предсрочни избори сега, но не го прави не защото има страх, а защото има отговорност пред избирателите си и пред цялата българска общественост. "Трябва да зашием раните, които ГЕРБ нанесе с 4 години безумия", заключи Явор Куюмджиев.