WANTED: Грандиозен провал на новото обединение на Янев

Търсят се депутати за създаване на нова парламентарна група

Търсят се депутати за създаване на нова парламентарна група. Яне Янев под дърво и камък издирва съмишленици, за да сформира обединение в НС. Народният представител от РЗС се взе на сериозно след като беше приет от европейските консерватори и сега смята да завземе Парламента в края на мандата си.

На Янев ще му се наложи да направи какво ли не, за да стане някакъв фактор в Народното събрание. Формированието му е наречено „десен проект", което е смехотворно - към присъединилите се към него са останки от дясното пространство - ССД, БЗНС на Георги Пинчев, НИЕ на Никола Николов. Може да е десен, но чак пък проект...

Да не забравяме и нерегистрираната „Интернет партия" на Добри Божилов, която също участва в групата. Партията не е известна, но пък има пълен сайт с теории за дясното. В статия от 25.03.2009 г., под заглавие „Задава се грандиозен провал на псевдо-дясното" се прави неумел анализ на проблемите в дясното пространство. Статията не е подписана, но в коментарите под нея става ясно, че неин автор е самият Божилов. В нея се обяснява как партии, сред които и формацията на настоящия му партньор Стефан Софиянски, ерозират влиянието на сини и тъмносини. Според ръководителят на БИП положението е неспасяемо, ако старите муцуни са в играта. Определението е за Иван Костов, но важи със същата сила и за бившия кмет на София. Под публикацията весел потребител на уеб страницата е „поздравил" Добри Божилов с думите: „Който иска да слуша глупостите на самозвания Божилов - негова си работа. Мен обаче не ме бройте!!! Да се съединява с двойника си Яне Янев - те са си лика прилика!" И така някой, който не може да се справи дори със сайт, става политик. Поне да беше махнал статията...

Какво да кажем за Стефан Софиянски - личност, по-публична от когото и да е в това дясно образувание. Единственото хубаво, с което е известен той, са красивите му дъщери. Често е споменаван и като „единственият доказано некорумпиран политик" с насмешка, тъй като всеки столичанин е запознат с безкрайните му далавери. Тъкмо когато хванаха в крачка бившия софийски кмет, той умело се скри в Парламента и стоя там на сухо и топло досега. Сигурно се е отегчил, пък и идват избори, защо да не се присъедини към Яне и световно неизвестният Добри?

Всичко това не пречи на Яне Янев да представи с гордост своите мисли и проекти пред обществеността. Въпросът е, както е казал един кмет, че материалът е лош. Да не говорим, че е недостатъчен. Предстои да разберем какво ще излезе от цялата тази дясна каша и дали ще се намерят още желаещи за новото обединение.