Стабилност и сигурност в условията на глобална икономическа криза залага БСП в политическата си платформа

Мар 31, 2009 Новини БСП 0 1464

Абсолютна лъжа е твърдението на ГЕРБ, че БСП раздава пари на свои кметове и общини предизборно     БСП води правилна и разумна политика, насочена към хората в условията на световна икономическа криза

Абсолютна лъжа е твърдението на ГЕРБ, че БСП раздава пари на свои кметове и общини предизборно

 

 

БСП води правилна и разумна политика, насочена към хората в условията на световна икономическа криза. Това заяви  говорителят на БСП Корнелия Нинова след днешното заседание на ИБ на партията. По думите й високата оценка, която световни икономически институции дават за икономическата стабилност на България  и разумната финансова политика, която се води последните четири години, напълно опровергават последните изказвания на Бойко Борисов, че БСП ще фалира държавата. Това е манипулация от страна на ГЕРБ, категорична беше Нинова. Тя напомни за пакета от мерки, които сегашното правителство реализира като публични разходи за инфраструктурни проекти,  мерки в помощ на работодателите и за запазване на работните места чрез отпускане на кредити от банката за развитие. Огромният финансов резерв, който имаме ни помага да посрещнем първите ефекти от кризата, отбеляза още Нинова.

Според говорителя на БСП е абсолютна лъжа твърдението, че БСП раздава пари на свои кметове и общини предизборно, за да си купува гласове. Конкретни примери за финансирането на общини, които се управляват от кметове на ГЕРБ са Бургас, Елхово, Ямбол. Грижата на БСП и на правителството е за националната икономика, категорична беше Нинова.

На днешното заседание ръководството на БСП одобри и проект на платформа за националните избори. Основните акценти са равносметка за изпълненото до тук, залагане на стабилност и сигурност в условията на икономическа криза. Нинова уточни, че платформата ще бъде допълвана след изработването на управленските проекти, които подготвят работни групи в БСП и  които ще направят конкретни предложения във всяка една от разглежданите области. Политиките ще бъдат изготвени до средата на април и след това платформата ще бъде допълнена и официално приета в своя окончателен вариант за одобрение от Националния съвет.

В политическата платформа ще се наблегне на засилване ролята на държавата. Това включва  ограничаване на икономическата база на организираната престъпност и корупцията, пресичане на възможностите за въздействието върху държавни служители, прокурори и магистрати. Приоритет ще бъде и формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, гарантиращи лични права на гражданите. Акцент се поставя и на утвърждаването на структури за ефективен граждански контрол по отношение функциониране на системи за сигурност.

При формирането на политиките ще се използва и обобщената информацията и впечатленията на членовете на ръководството на БСП от направените десанти в страната. Според Корнелия Нинова БСП е длъжник на хората от малките населени места. По тази причина в следващите няколко дни БСП ще излезе с конкретни предложения, послания и програма за среща с тези хора, които трябва да бъдат по- добре информирани и с които трябва да се води засилен диалог.