Сергей Станишев: Ако се наложи, следващия път ще бъдем не 70, а 170 хиляди

Ние никой не мразим, уважаваме всяко мнение, но в последните месеци в България се налага една нетърпимост към всяко мнение, различно от това на тези тъй наречени протестери

Ние никой не мразим, уважаваме всяко мнение, но в последните месеци в България се налага една нетърпимост към всяко мнение, различно от това на тези тъй наречени протестери. Няма да позволим това да се случи, защото тези списъци, които се изнасят на журналисти, несъгласни с протестиращите, мълчанието на лидерите на тъй наречената реформирана десница, подкокоросването, нагнетяването на напрежението от страна на Борисов, Цветанов и ГЕРБ - това е пряк път към фашизъм. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в заключителната част на митинга в подкрепа на правителството, която се проведе пред сградата на Министерски съвет. „По време на икономически кризи, по време на огромна бедност, когато хората се чувстват несигурни, много лесно се създава образът на врага, на различния.

Винаги е лесно да посочиш за виновник този, който има различно мнение или е различен по етнос, по религия, по политически убеждения. Това не бива да го допускаме. Това би било край на България“, каза още Станишев. „Днес сме се събрали тук, както беше и на Орлов мост, и пред парламента, и пред президентството, за да кажем: Ние сме се събрали с обич към България, към нашето отечество. За да покажем, че демокрацията в България има жизнени сили и няма да позволи на мутрите да се върнат на власт. Няма да позволим на платени агитки да щурмуват българския парламент. Няма да бъдем хора, които са слаби. Не на окупацията, да на демокрацията“, каза още лидерът на социалистите.

„Искам още веднъж да ви благодаря. Всички ваши представители и г-н Орешарски, и министрите от кабинета, и депутатите от парламента имаха нужда от тази ваша подкрепа. Няма да позволим малки групички, но агресивни, мотивирани, с блясък в очите, да ни атакуват. Ние знаем, че вършим нещо добро за България и за всички ще продължим да го вършим с вашата подкрепа. Днес казахме на премиера, следващият път, ако се налага ще бъдем не седемдесет, а 170 хиляди души, за да покажем, че има сила зад кабинета и да поискаме правителството да действа решително, мъдро със самочувствие и в интерес на всички българи“, заключи лидерът на БСП Сергей Станишев.