Петър Кънев: Големият проблем е замръзналото потребление

Юни 12, 2013 Новини БСП в медиите 0 1566

И работодателите и синдикатите са в една лодка

И работодателите и синдикатите са в една лодка. Това каза тази сутрин по БНТ депутатът Петър Кънев, споделяйки мисли за вчерашна среща на работодателски организации и синдикатите, за икономическото състояние и перспективи на страната.

"По данни на Агенция "Митници преди вдигането на акциза на цигарите приходите са били милиард и четиристотин хиляди, след това падна на 680 млн. Какво - два пъти сме намалили пушенето ли? Сложихме касови апарати на рибарските лодки, на кафе-машините...Последните 4 години убиха малкия и среден бизнес. ", категоричен беше депутатът.

За мен големия проблем е потреблението, което замръзна. А в банките има пари, категоричен беше Петър Кънев. Според него от икономическите ни емигранти годишно влизат  близо милиард, милиард и половина лева, а потребление няма. Това, според депутата, убива производителите.

Имаме нужда от министър на финансите, който говори веднъж седмично, не си сменя по три пъти на ден мнението, каза Кънев.

За повишаване на доходите съм, не за рязко, но за повишаване. Синдикатите трябва да разберат, че всички сме в една лодка и работодателите и работниците.