Пламен Орешарски е готов да приеме проучвателния мандат незабавно

Май 23, 2013 Новини БСП 0 917

  Заявихме пред президента, че Пламен Орешарски е готов да приеме проучвателния мандат незабавно, след като бъде върнат от Борисов

 

Заявихме пред президента, че Пламен Орешарски е готов да приеме проучвателния мандат незабавно, след като бъде върнат от Борисов. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев след консултациите при президента Плевнелиев. Попитан от медиите дали може още днес да бъде връчен мандатът, Станишев потвърди, че има такава вероятност. Лидерът на социалистите изтъкна, че страната трябва да има легитимно правителство и работещ парламент и те да доказват, че работят за хората и да решават най- острите им проблеми. „Говорили сме с г-н Орешарски незабавно след стартиране на работата на правителството да се захванат с три групи проблеми", каза Станишев. Първата група е за хората, втората - за бизнеса, а третата - за държавността. Станишев подчерта, че трябва да се гарантира стабилизация и успокояване на обществото. „Орешарски има намерение да изготви план за действие месец по месец", добави лидерът на БСП.

Попитан от медиите за тежката ситуация в страната, Орешарски изрази опасенията си за състоянието на някои ключови сектори. „На първо място е енергетиката и здравна система, която се намира до състояние близко до колапс, ще видим и останалите сектори", каза Орешарски. Второто му опасение е, че хората нямат търпение да усетят бързо позитивни тенденции. „Ще направим всичко възможно още с първите си стъпки да убедим хората, че работим в обща полза", каза кандидатът за премиер Пламен Орешарски.