Станишев: Гласувах за промяна. Въздухът в България трябва да се пречисти

Май 12, 2013 Новини БСП 0 1320

  Гласувах за промяна, защото в последните години толкова неща бяха съсипани

 

Гласувах за промяна, защото в последните години толкова неща бяха съсипани. Хората живеят толкова тежко, че е нужна радикална промяна. Така просто повече не може да продължава. Гласувах за това децата ми да останат в България, да се гордеят с нашата страна като европейска страна, в която всеки е свободен, а не под натиск и унизен, за България, в която въздухът трябва да се пречисти. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев след като даде своя вот в София. „Убеден съм, че огромното мнозинство от българите желаят промяна", каза още лидерът на социалистите и добави, че е важно да се гласува така, че промяната да се случи, а не да се разпилее вота.

„След изборите България се нуждае от стабилност, от решително правителство, което ще търси съгласие и диалог, за да се извлечем от блатото, от цялата тази гнусна атмосфера, която беше създадена през последните години", заяви Станишев.

В отговор на журналистически въпрос за нерегламентирано печатаните бюлетини Станишев заяви: „Това, което бе разкрито вчера е заговор и посегателство срещу свободата и демокрацията в България. Мащабът на този заговор е безпрецедентен и поръчителите трябва да понесат цялата отговорност. Ние не знаем, дали тези 350 000 бюлетини са всички отпечатани фалшиви бюлетини. Ние не сме сигурни, дали из страната вече не циркулират още толкова бюлетини с цел да се подмени вота", каза Сергей Станишев. Според него са нелепи обясненията, че тези 350 000 бюлетини били брак.

Той напомни, че ще се прави пълно паралелно преброяване. „Ще направим необходимото да бъдат преодолени всякакви опити да се манипулира вота на гражданите e. Няма нищо по-важно от това. Това е по-важно от това кой е победител", каза Станишев. Той призова медиите да наблюдават изборния процес. Лидерът на БСП каза, че левицата ще направи всичко възможно в следващия парламент да се приемат всички необходими промени, за да може никога повече да не стои въпросът за честността на вота.

След като Станишев упражни правото си на глас, младежи му подариха букет с пет червени рози.