Сергей Станишев: Втори мандат на Борисов ще матира България

Май 09, 2013 Новини БСП 0 1020

При посещението си в Своге лидерът на БСП Сергей Станишев предупреди за опасността протестният вот на хората да бъде разпилян и Бойко Борисов чрез шантаж и купуване да си сглоби управление

При посещението си в Своге лидерът на БСП Сергей Станишев предупреди за опасността протестният вот на хората да бъде разпилян и Бойко Борисов чрез шантаж и купуване да си сглоби управление. „Това е мат за България", обобщи председателят на БСП, като използва шахматен термин. Станишев беше категоричен, че промяната се олицетворява от БСП. „Само ние 4 години вървим срещу пропагандата, защитавахме хората и правата им. Никой друг не се осмели", напомни лидерът на социалистите. Според Станишев изборите на 12 май не са за това кой ще бъде на власт, а за спасението на България, за освобождението от игото на една политическа клика. Лидерът на БСП напомни, че се стигна до предсрочни избори, защото българите излязоха на улиците от отчаяние, искат работа, доходи, да живеят достойно. „Участвам в тази кампания, защото ме е срам, че българите живеят все по- бедно", добави Станишев. По думите му страхът, който беше насаждан сред хората, се пропуква, защото ножът е опрял до кокала. Председателят на БСП призова в Деня на Европа и в Деня на победата да кажем НЕ на арогантността, НЕ на партийния и икономически монопол на ГЕРБ, НЕ на Цветановщината като манталитет и ДА на България, в която икономиката ще потръгне и има справедливост за всеки. 

Водачът на листата на Коалиция за България в София-област Корнелия Нинова увери гражданите: „Ще бъдем вашият глас  в Народното събрание и институциите". Тя призова хората да се борят за правата и живота си, за достойни пенсии, за това децата да остават в България, младите да имат достъп до висше образование и всички да имат достъп до здравеопазване.