Сергей Станишев: Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората

Май 09, 2013 Новини БСП 0 1128

  Аз не се боря за власт

 

Аз не се боря за власт. Днес не става дума просто за това да свалим ГЕРБ. Участвам в тази кампания от чувство за срам. Вие не се ли срамувате от случващото се в България? 4 години ни принуждават да живеем в лъжа. Борисов и останалите ни внушаваха - градим България, борят престъпността. Питам обаче хората - днес вие по-добре ли живеете и не срещам положителен отговор. Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в зала 1 на НДК по време на закриването на кампанията на социалистите в София.

Станишев е категоричен, че само БСП може да гарантира, че ГЕРБ ще бъдат свалени от власт. „Това обаче е само половината от работата. Нещо повече  - имаме силата и идеите да осъществим промяната в България. Промяна за хората, така че да има работеща икономика, да има доходи, да има граждански контрол и отчетност на институциите, да има управление с ума и таланта на цялата нация. Ние не делим хората по цветове, в нашата родина трябва да има слънце за всеки. Затова се борим!", категоричен е лидерът на БСП.

„За последната година 4 пъти обиколих България. Видях промените в умовете и сърцата на хората. Видях хора, изправени пред дилемата да купят храна или да си платят сметката. Видях хора, загубили работата си, които се чувстваха унизени. Видях хора, които се страхуват, че ще бъдат наказани за своето мнение. Видях хора от дребния и среден бизнес, които казаха, че са рекетирани всеки ден. Видях учители, които трябва да подписват декларации за лоялност към ГЕРБ, за да запазят работата си. Отначало виждах отчаяние, мъка, липса на вяра, че нещата могат да се променят, но постепенно хората започнаха да разчупват оковите на страха. Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората", категоричен е лидерът на БСП.

Сергей Станишев се обърна към членовете и симпатизантите на БСП с думите: „За 4 години нашата партия, всички вие, извършихме подвиг, устояхме на черна кампания, на лъжи, негативна кампания, не се изплашихме и казвахме истината - че тези, които управляваха ограбват България и хората. Днес на две трети от българите им е дошло до гуша, защото Борисов се прави на народен човек, но ограбва най- бедните", каза лидерът на БСП.

Станишев отбеляза, че той, Борисов и Цветанов са от различни цивилизации. „Питам хората - не ви ли е срам, че целият смисъл на управлението на ГЕРБ са 112 км. магистрали, а ние построихме 133 км без да вдигаме шум. Дават се пари за подслушване, а няма пари за децата, за майките, за пенсионерите. Има пари за бонуси за ГЕРБ, но не и пари за хората, които едва свързват двата края", възмути се Сергей Станишев.

Той отбеляза, че БСП е устояла не на инат, а защото умее да осмисля грешките си и да се променя. „След като сме паднали умеем да се изправим и да разговаряме с хората. След изборите, когато свалим Борисов и Цветанов от власт, ще направим правителство начело с Пламен Орешарски - държавник, който мисли за държавата, може да осигури икономическо развитие и да осигури грижа за тази, които имат нужда от помощ.", отбеляза още Сергей Станишев.

Той разказа виц: „Как се нарича човек който има воля, но няма акъл - луд за връзване". „Ние имаме решимостта да върнем България на хората и няма да пожалим сили, време, енергия и знания, за да бъде България свободна, перспектива и социална страна", категоричен е Сергей Станишев.

Лидерът на БСП отбеляза, че като българин и като лидер на европейските социалисти се срамува, че след 23 години демокрация ГЕРБ са готови отново да опорочат изборите, за да останат на власт. „ГЕРБ искат да останат на власт,. за да заличат следите си, затова се обръщаме се към колебаещите се - преди три месеца стотици хиляди излязоха на улицата и поискаха промяна. Нека всеки който не иска още 4 години тези разбойници да управляват се запита - по-добре ли живее и да си даде честен отговор пред себе си", обърна се към множеството Сергей Станишев. Той призова всички в препълнената зала да станат на крака и да извикат само една дума - България!