Дора Якова: Ще работим с всички кметове и няма да ги делим

 „Имаме кметски наместник от ГЕРБ и той разделя хората

 „Имаме кметски наместник от ГЕРБ и той разделя хората. Това е недопустимо", обяви гневен жител на с. Катраница, Смолянска област, на среща с кандидата за народен представител от Коалиция за България за родопския град Дора Янкова. От своя страна тя заяви, че твърдо ще отстоява това да се промени, защото хората не бивало да бъдат разделяни. Жителите на селото поискаха изборите за малките населени места да бъдат върнати. Родопчани са на мнение, че това е едно от първите неща, които новото правителство трябва да направи. По този начин „разделението" на хората в ниско-населените райони ще бъде премахнато. В момента избори се провеждат само в населени места, където жителите са над 350 души. В останалите места общинският кмет назначава наместници. „Възможно е кметските наместници да бъдат избирани от Общо събрание на селото. Всяко населено място трябва да получава възможността да си избира ръководителя. „Коалиция за България" ще работи с всички, няма да ги дели. Кметът обаче трябва да е работлив, да отстоява проблемите на съгражданите си. Той трябва да помага на обикновения българин, а не да си избира определен слой от обществото", обяви Янкова. „Кметовете натискат всичко и всички. В момента заемат хора по трудова заетост, но с условието, че трябва да гласуват за ГЕРБ. Това мачкане е толкова гнусно", обяви друг жител на Катраница.

Местните благодариха на Янкова за изградения път до селото.

„ГЕРБ се хвалят, че са го направили, но само лъжат. Техният начин на работа е изграден на основата на лъжата", отсече ядосан жител на селото.

„Като дойдат пак ги питайте, кога направиха проекта за пътя, кога го защитиха, подписаха договора. Ще мълчат и ще се извиняват. Бойко Борисов 4 години се хвалеше, че строи магистрали, но те така и дойдоха до нашата област. Е, какво е направил за нас? Нищо, но от сърце", каза още Янкова и допълни, че в бъдещия парламент ще бъде „силният глас на Родопите".