Сергей Станишев: БСП повече от всякога е символ на промяната

Май 07, 2013 Новини БСП 0 1184

БСП повече от всякога е символ на промяната, тя може да се случи само чрез БСП, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на срещата си с младежи в Хасково

БСП повече от всякога е символ на промяната, тя може да се случи само чрез БСП, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на срещата си с младежи в Хасково. „Трябва да се сложи край на арогантността и на театъра всеки ден. Ние ще бъдем гарант за следващото програмно правителство”, добави лидерът на социалистите. Той отбеляза, че БСП е единствената партия, която има амбициозна, но реалистична програма за заетост. „За нас е важно привличането на инвестиции, да има доходи за хората. Само ние се ангажираме с цялостна балансирана програма. Стимулиране и на петчленния модел в семейството, защото изчезваме като нация”, каза Станишев.

Лидерът на БСП призова хората да си зададат въпроса дали за 4 години живеят по- добре. „По – голяма сигурност ли има? Децата му по-добро образование ли получават в училище?”, попита лидерът на социалистите. Той напомни, вместо 200 000 нови работни места, които обещаха ГЕРБ, имаме 400 000 заличени работни места. „2/3 от българите не искат да се повтаря управлението на ГЕРБ. Хората искат промяна. Само ние не направихме сделка с ГЕРБ и отстоявахме принципите си. Всички други пряко или косвено обслужваха Борисов и Цветанов”, каза още Станишев.

Водачът на листата на Коалиция за България в Хасково Драгомир Стойнев напомни, че само левицата подаде ръка на младите хора. „Още 2010г в  парламента предупреждавахме, че младежката безработица е най-големият бич за страната. Тогава не бяхме чути. Благодарение на лидера на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев  се случи младежката гаранция  за първо работно място”, изтъкна Стойнев. Той обяви, че социалистите са готови  с конкретен пакет от мерки, който да бъде внесен и за гласуване в Народното събрание още през първите 100 дни на управлението. Той включва гарантиране на първо работно място.