Сергей Станишев: Четири години ГЕРБ държаха похлупак върху истината

Май 01, 2013 Новини БСП 0 921

Хиляди уважиха празника на левия печат и вестник Дума   Днес е трудно да си журналист! Когато бивш премиер и министър на вътрешните работи звънят и заплашват журналисти, когато подслушват, шантажират и вдигат скандали, само за това, че имаш смелост да ги критикуваш

Хиляди уважиха празника на левия печат и вестник Дума

 

Днес е трудно да си журналист! Когато бивш премиер и министър на вътрешните работи звънят и заплашват журналисти, когато подслушват, шантажират и вдигат скандали, само за това, че имаш смелост да ги критикуваш. 4 години ГЕРБ държаха похлупак върху истината, подтискаха я и много журналисти се чувстват унизени от това. Време е те да се събудят. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев пред хилядите граждани дошли да уважат празника на левия печат и вестник Дума в Борисовата градина на София.

Сергей Станишев припомни, че вестник Дума е бил създаден в труден момент за БСП от един от най-безспорните имена и морални авторитети в българската журналистика. „ГЕРБ обаче не разбират от морал. От ГЕРБ разчитат на страха и ще се опитат да спечелят изборите точно със страх и лъжа", отбеляза лидерът на БСП.

Станишев отбеляза, че социалистите нямат парите, силовите структури или купените гласове на ГЕРБ, но разполагат с най-силното оръжие - истината. „А истината е, че днес българите живеят зле! Заради некадърността на ГЕРБ. Заради това, че вече 4 години опоскват държавата и икономисват за сметка на хората. Те ограбиха България и продължават да грабят за сметка на хората, като ни обясняват, че живеем все по-богато. Хората обаче продължават да се самозапалват. Това са символите на Борисов и Цветанов!", категоричен бе Сергей Станишев.

По думите му, точно това е и основната причина на 12 май хората да гласуват за БСП. „Не заради властта, а заради бъдещето на страната и на всеки човек в нея. Да изметем тази лъжлива, арогантна клика, която управлява само за себе си със страх, със подслушване и манипулации. Ще ги изметем!", категоричен бе Сергей Станишев. Той пожела след 12 май в очите на хората да се появи малко повече надежда, тъй като толкова подтиснати и отчаяни българите никога не са били. „Нещата са в наши ръце. Да гласуваме и да започнем промяната, която всички искат. На 12-ти май да гласуваме за свободна, демократична и социална България", каза още Сергей Станишев.