Сергей Станишев: Ние сме против приватизацията на ВМЗ на тъмно, на бързо и на безценица

Апр 30, 2013 Новини БСП 0 854

  Ние сме против приватизацията на ВМЗ на тъмно, на бързо и на безценица, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Сопот

 

Ние сме против приватизацията на ВМЗ на тъмно, на бързо и на безценица, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Сопот. Той изтъкна, че е необходим план за спасяване и за оздравяване на ВМЗ, но не по модела на ГЕРБ, за които оздравяването е равносилно на уволнения. „Ако се работи ден за ден, за източване на държавните предприятия, нищо добро не ни очаква", каза председателят на БСП. Той беше категоричен, че на страната ни е необходим нов икономически модел и БСП поема ангажимент за реиндустриализация на България.

Станишев напомни как Бойко Борисов откри кампанията си с думите, че възрастните хора са изяли резерва. „Оставете, че е некомпетентно, но това е и лъжа. ГЕРБ смятат за бреме парите за пенсии, за майчинство. Затова 4 години бяха замразени", каза лидерът на БСП. Той изтъкна, че БСП има ясен ангажимент да се увеличат пенсиите ежегодно по швейцарското правило. „Трябва да има предвидимост и отношение към хората", подчерта Станишев. В Сопот на срещата с граждани в клуба на пенсионера със Станишев дойдоха областният и общински председател на БСП- Пловдив Георги Гергов, кметът на Калофер Румен Стоянов и кандидати за депутати от пловдивските листи на Коалиция за България.

Препълнен площад посрещна Станишев в Розино. Хората очакваха да поговорят с лидера на БСП лице в лице и да споделят тревогите си. „Четири години ГЕРБ ни обясняват, че живеем добре  и че забогатяваме. Вие забогатяхте ли?", попита хората Станишев и чу единодушния им отговор - категорично НЕ. „Тази власт, която ни докара до това положение, арогантно иска още да ни натрапва четири години от същото. Трябва да се освободим от това иго и след 12 май да свършим добре работата за всички българи", добави Станишев. По думите му България се нуждае от силно програмно правителство. „БСП ще гарантира стабилност", каза още Станишев. По- рано днес той посети Клисура.