Сергей Станишев: БСП постоянно се обновява

Nov 14, 2008 Новини БСП 0 2086

„БСП има нужда от вас , защото партията постоянно се обновява”- с тези думи председателят на Висшия съвет на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към випускниците по политически мениджмънт от Академията за социална политика към Института за социална интеграция, които днес получиха своите сертификати за завършен курс

„БСП има нужда от вас , защото партията постоянно се обновява”- с тези думи председателят на Висшия съвет на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към випускниците по политически мениджмънт от Академията за социална политика към Института за социална интеграция, които днес получиха своите сертификати за завършен курс. Сертификатите им бяха връчени лично от Станишев, който изрази надежда , че обучението ще помогне на младежите  в политическото им развитие, защото вече са научили основните правила на тази наука. Сергей Станишев изтъкна, че  политиката е сложно и отговорно занятие, тя не е само да хвърляш лозунги и да приказваш празни приказки. Добрата организация е задължителното условие, за да има дадена  партия реална политика. Според председателя на БСП  всяка  партия е длъжна да има позиции и  политики, основани на истинските проблеми и потребности на хората.

 Председателят на БСП отбеляза пред присъстващите, че днешните изказвания на випускниците са му напомнили за годините, когато той е бил в Международния отдел на партията. По думите му тогава е било най-лошото време за БСП – управлението на кабинета на Иван Костов.

  Преди връчването на сертификатите приключи и стажът на младите политици в БСП. Основните препоръки, които випускниците отправиха към работата на отделните отдели и структури на партията, бяха да се подобри материалната база, да се подобрят връзките и комуникацията между отделните структури и организации, както и да се увеличи броят на работещите в тях. Като цяло випускниците показаха удовлетвореност от проведеното обучение, от кадровия капацитет на БСП и от дейността на отделите в партията.