БСП: Истинският поръчител на подслушванията е Бойко Борисов

Апр 25, 2013 Новини БСП 0 1337

  Настояваме Бойко Борисов и Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборния процес, да излязат от листите и да напуснат политиката

 

Настояваме Бойко Борисов и Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборния процес, да излязат от листите и да напуснат политиката. Това заяви Илияна Йотова на извънредна пресконференция. Тя призова Борисов и Цветанов да се откажат от имунитета си, за да се развържат ръцете на прокуратурата и тя да стигне докрай. Йотова беше категорична, че в противен случай честни избори не може да има и под съмнение се поставя бъдещето на България.

„Става дума за битка между мафиотски кланове в ГЕРБ", каза Петър Курумбашев. Той попита защо хора като Емил Димитров и Мирослав Найденов извеждат децата си и семействата си зад граница. „Къде българските граждани да изведат децата си?", попита Курумбашев. Той беше категоричен, че приказката за добрия Борисов и лошите министри свърши. „Борисов каза, че Цветанов не е правил такива неща. Той стои ли зад тези думи?", настоя да стане ясно Курумбашев. Според него истинският поръчител на тези подслушвания е Бойко Борисов. Курумбашев подчерта, че се оказва, че министри са знаели, че са били подслушвани незаконно и не са информирали прокуратурата. Според Курумбашев като президент на ПЕС Сергей Станишев може да попита Вилфред Мартенс дали ЕНП стои ли зад партия, която организира подслушване на свои министри и опозицията. „ГЕРБ представлява ли ЕНП в България?", попита Курумбашев. Той настоя министри като Лиляна Павлова, Трайчо Трайков, Делян Добрев и Симеон Дянков да кажат дали са знаели, че са били подслушвани и трябва ли Цветанов да се оттегли от политиката.

Антон Кутев изтъкна, че в момента в Неделино пред един телевизор стоят Бойко Борисов и Цветан Цветанов стоят и чакат да видят какво ще каже БСП. „Като излязат от кметството, да излязат и от политиката", призова Кутев.

„Петното върху костюма на ГЕРБ не може да бъде почистено. Обръщаме се към гражданите - да сменим костюма и носителите на костюма", призова Мая Манолова. Тя попита дали президентът осъзнава ли ролята си.  „Нямате право да мишкувате. Кажете  - бил ли сте подслушван като министър и като президент", призова Манолова Плевнелиев.

Корнелия Нинова напомни, че самият Борисов заяви, че ще слуша всички, а министрите обясняваха, че са щастливи от това. Нинова настоя Борисов да не бяга от отговорност. Според нея Цветанов е изпълнителят, но поръчителят е Бойко Борисов.

Илияна Йотова предположи, че Борисов ще направи опит за спасителна акция, отстранявайки Цветанов. Тя изрази възмущението си от признанието от страна на бившите управляващи, че е имало сценарии да се внуши, че БСП е в дъното на нещата.