Димчо Михалевски: Истинският поръчител на тоталното подслушване е Бойко Борисов

Признанието на бившия министър Мирослав Найденов за подслушванията показва, че управляващите от ГЕРБ са били като мафиотска структура

Признанието на бившия министър Мирослав Найденов за подслушванията показва, че управляващите от ГЕРБ са били като мафиотска структура. Това заяви на среща с жители на комплекс „Лазур" водачът на лисата на Коалиция за България в Бургас инж. Димчо Михалевски. Той подчерта, че откровенията на един от най-приближените министри  показва истинското лице на ГЕРБ и призова Цветан Цветанов и Бойко Борисов да се откажат от имунитета си и да напуснат изборния процес, защото в противен случай не може да се гарантира честен вот. Михалевски коментира, че подкрепата на Борисов към Цветанов, след откровението на един от знаковите министри показва, че всъщност бившият премиер е истинския поръчител на подслушванията, а ексвътрешният министър е бил просто изпълнител.

„С нож ще изрежем контрабандата, от която годишно ГЕРБ печелеше по 2 млрд. лв.  Тези пари ще влязат в държавата, за да стимулираме икономиката, което е ключово за решаване на проблемите", заяви Михалевски. „За разлика от другите партии БСП е доказала, че изпълнява ангажиментите си", каза още социалистът, представяйки амбициозната регионална програма.  „Жалко е Бургас да разчита само на туризъм, което значи заетост за 4 месеца", каза Михалевски, наблягайки за необходимостта от развитие на индустрията и селското стопанство, защото за последните 4 години в Бургаско са загубени 26 000 работни места, а безработицата се е покачила два пъти.

Кандидат-депутатът предупреди, че 500 млн.лв., които водачката на ГЕРБ  Ивелина Василева обещава в пречиствателни станции е един вид бомба със закъснител. „Призовавам политиците от ГЕРБ да бъдат така добри и да кажат колко ще стане цената на водата за бургазлии, ако всички станции се построят", заяви той и прогнозира сума от 5.50лв. на кубик.Освен това бившите управляващи разполагат само с 220 млн.лв. по тази програма, затова е важно да кажат откъде ще вземат останалите средства. „Аз съм „за" строителството на пречиствателни станции и инфраструктура, но предлагам специална мониторингова програма за управление на риска от драстично увеличаване на цената на ВиК - услугата и услугата за обезвреждане на отпадъци, съобразена с нивото на доходи на хората и поносимостта на цената .

Пред жителите на квартала водачът на червената листа посочи, че на Бургас му отива да има повече депутати социалисти. „Колкото по-силни сме, толкова по-добре за региона", посочи Михалевски.