Сергей Станишев: Политическият монопол на ГЕРБ роди и икономически

Апр 24, 2013 Новини БСП 0 1198

  МВР се превърна в икономически фактор с пряка намеса в икономиката, със създаване на изкуствени монополи, с унищожаване и преразпределение на бизнеса

 

МВР се превърна в икономически фактор с пряка намеса в икономиката, със създаване на изкуствени монополи, с унищожаване и преразпределение на бизнеса. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на среща с ръководството на КНСБ. Лидерът на социалистите изтъкна, че политическият монопол на ГЕРБ породи икономически монополи във всички сектори. „Там, където нямаше естествени монополи бяха създадени такива чрез лобистки закони", добави Станишев.

Председателят на БСП изтъкна, че България  се намира в бедствено състояние - както хората, таkа и икономиката и държавните институции. Станишев напомни, че през последните четири години правителството на Бойко Борисов целенасочено е водило политика, която е разрушила диалога и съгласието. Това според него е довело до тотално сгрешена икономическа и социална политика. „Отговорност не носи само Симеон Дянков, а този, който му позволи и го подкрепяше 4 години -  Бойко Борисов", категоричен беше Станишев. Той напомни, че са орязани социални придобивки и  потърпевши са пенсионерите, майките, хората с увреждания и безработните.

Станишев обясни, че БСП има много ясна платформа за икономическа, политическа и социална промяна. „Основен акцент в програмата е икономическото възраждане и възстановяване, с акцент върху растежа и работните места" , добави председателят на БСП. Станишев подчерта, че създаването на 250 000 работни места е не само амбициозна, но и  реалистична цел.