Пламен Орешарски: Оптимист съм за възстановяването на интереса на белгийските инвеститори в България

Апр 24, 2013 Новини БСП 0 769

  Премиерът на Белгия Елио Ди Рупо прие днес кандидата на БСП за министър-председател на България Пламен Орешарски

 

Премиерът на Белгия Елио Ди Рупо прие днес кандидата на БСП за министър-председател на България Пламен Орешарски. На срещата двамата обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество между България и Белгия както на двустранно равнище, така и в рамките на Европейския съюз, политическата ситуацията в двете страни и приоритетите в предизборната платформа на БСП.

Пламен Орешарски благодари на белгийския премиер за подкрепата и заяви, че ще разчита на неговата помощ в бъдещата си работа като евентуален министър-председател. „За нас е важно активното сътрудничество с партньорите ни от ЕС, защото само така можем да постигнем амбициозните си цели за силна и работеща икономика, за растеж и нови работни места, за по-добро усвояване на европейските пари, за гарантирането на правата на българските граждани като граждани на ЕС, за осигуряване на техните достойни доходи", заяви Орешарски и добави, че след изборите България ще стане по-привлекателно място за инвестиции и разчита белгийският бизнес да обърне отново поглед към страната ни.

В разговора Елио Ди Рупо сподели опита си от съставянето на широко коалиционно правителство на Белгия с предварително договорена програма за управление. От своя страна Орешарски сподели намерението си да търси максимално широка парламентарна и обществена подкрепа за следващото правителство на България, въз основа на управленска програма с ясно очертани цели и приоритети.