Николай Петев с подарък за ямболските читалища и библиотека

Апр 23, 2013 Новини Избори 0 1294

  В Международния ден на книгата и авторското право, председателят на Съюза на българските писатели и кандидат от листата на „Коалиция за България" в Ямбол Николай Петев подари книги на ямболската библиотека и читалищата в града

 

В Международния ден на книгата и авторското право, председателят на Съюза на българските писатели и кандидат от листата на „Коалиция за България" в Ямбол Николай Петев подари книги на ямболската библиотека и читалищата в града. Нови книги - лирика, романи и документални издания получиха регионалната библиотека „Г.С. Раковски" и читалищата „Съгласие", „Пробуда", „Зора" и „Умение" в Ямбол.

Основен акцент по време на срещите му с работещите в културните институти бе тежкото състояние на българската култура в последните години. „Българската книга е по-унизена само от човека в България, тъй като такова антикултурно, антилитературно,  антихуманно отношение едва ли е имало някога от страна на държавната ни власт", каза Николай Петев. Той бе придружен от председателя на местното дружество на писателите Тенко Тенев и общинския съветник от БСП Божидара Божилова.