Сергей Станишев: Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа

Апр 23, 2013 Новини БСП 0 723

„Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа", заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти в Бургас

„Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа", заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти в Бургас. Лидерът на социалистите обясни, че за да не изтичат „мозъци" от България, е нужно да има работеща икономика и именно затова той е предложил Пламен Орешарски за премиер на България. „Икономическото развитие е ключ за това младите хора да останат в България", убеден е Пламен Орешарски. По думите му икономиката ни може да се възстанови с последователна политика от страна държавата.

Сергей Станишев обърна специално внимание и на темата за образованието на младите хора. „Не може висшето образование да бъде лукс", убеден е председателят на БСП. Той остро критикува счетоводотелския подход, на който са били подложени университетите при управлението на ГЕРБ и който принуди ВУЗ-овете да вдигат таксите.

Пред представителите на медиите Станишев коментира още, че трябва да се направи рязка и категорична промяна в подкрепа на майчинството и децата. Лидерът на БСП  напомни, че за миналата година в България са родени само 60 000 деца и подчерта, че не може в 21 век, в европейска държава да има деца, които гладуват. „По време на криза държажата трябва да се намеси и да защити тези, които са най-безпомощи - децата и възрастните хора", добави Станишев.