Илияна Йотова: Оценката на Цветанов за Флоров е според собствените му критерии за морал, чест и достойнство

Апр 23, 2013 Новини БСП 0 737

  Днешните действия на прокуратурата отново дават заявка, че тя има решителност да стигне докрай и цялата истина да излезе наяве, защото е заинтересована цялата българска общественост

 

Днешните действия на прокуратурата отново дават заявка, че тя има решителност да стигне докрай и цялата истина да излезе наяве, защото е заинтересована цялата българска общественост. Това заяви водачът на листата в Пазарджик на Коалиция за България Илияна Йотова, в коментар за повдигнатите обвинения на прокуратурата на Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов затова, че като директори на СДОТО-МВР не са изпълнили задълженията си по служба.

Според Йотова при този дефицит на доверие в българските институции особено в правораздавателните органи, прокуратурата има голяма отговорност за действията си. „Или ще повярваме че в България има правосъдие, или ще действа максимата, че мафията си има държава. Няма български гражданин, който да не следи развитието на прокурорските проверки и макар че сме в период на избори, чакаме нейните решенията", категорична е Йотова.

Тя коментира и думите на екс-вътрешния министър Цветан Цветанов след близо пет часовия му разпит в прокуратурата за Флоров, според който, бившият шеф на СДОТО бил „един достоен българин, един достоен служител, с който системата се гордее и ще продължава да се гордее". „Това очевидно е негово мнение и гледна точка, според собствените му критерии за морал, чест и достойнство", категорична е в коментара си Илияна Йотова. За съжаление последните факти изнесени в публичното пространство и от българската прокуратура  сочат по-скоро, че тези които трябва да се борят с организираната престъпност и корупцията са заподозрени, че са част от нея, добави Илияна Йотова.

Тя изрази съжаление, че по време на тази кампания не се говори достатъчно за доходите на хората, за мизерията и сиромашията, до която ни докара ГЕРБ. „Не остава време и място в медиите да има дебат за идеи предложения и политики в тази област. А заради действията на Цветанов занимаваме хората с подслушване със съмнителни контакти на висши представители на МВР, категорична е водачът на социалистите в Пазарджик Илияна Йотова. Тя заяви, че очаква тези, на които са повдигнати обвинения, също да бъдат честни пред себе си, закона и държавата и ще посочат поръчителите на техните действия. „Прокуратурата трябва да им предложи статут на защитени свидетели, защото очевидно има опасност за тях, има опасност за всички хора, които искат да говорят за бившето управление и дори довчерашни депутати от ГЕРБ днес се страхуват да живеят в България както Емил Димитров, който емигрира заедно с цялата си фамилия, заключи Илияна Йотова.