Станишев: Подозирам, че някой се стреми да фалира мините

Апр 11, 2013 Новини БСП 0 1131

  Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия

 

Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Стара Загора. „Тук съм, за да защитавам българските държавни производители и хората, които работят в българската енергетика", добави лидерът на социалистите. Той отбеляза колко е важно България да има силна икономика.

Лидерът на БСП изрази опасенията си, че се правят опити да се фалира и българската държавна ТЕЦ „Марица Изток 2", защото тя дава втората най-ниска цена на тока. Станишев напомни, че страната ни винаги е изнасяла ток. Сега обаче България се е превърнала в транзитна държава за тока на Румъния и Унгария. „Оказахме се неконкурентоспособни заради тотално сбъркана политика, която обслужва нечии икономически интереси", каза Станишев. Той напомни, че многократно е настоявал да се оповести списъкът на всички, които са собственици и финансиращи ВЕИ-та. „Да разберем чии интереси са обслужвали ДКЕВР и правителството на Борисов, разрешавайки такова безконтролно пускане в експлоатация на ВЕИ, които се изкупуват приоритетно", настоя лидерът на БСП.

Станишев обяви, че БСП ще води кампания, основана на истината, кампания, която е почтена, позитивна и с ясни ангажименти към хората, кампания лице в лице. „За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места. Това е жизненоважно за България. Виждате, че хората са докарани до просешка тояга", изтъкна Станишев. Той обърна специално внимание на проблема с младежката безработица, която у нас достига 40%. Станишев посочи, че един от първите проектозакони, които ще внесе Коалиция за България ще бъде за младежката заетост.