Сергей Станишев представи на европейските посланици мерките, които БСП предлага за стабилизиране на страната

Мар 13, 2013 Новини БСП 0 1263

Днес,  13

Днес,  13.03.2013 г., се проведе  среща на посланиците на страните от ЕС, акредитирани в България, с председателя на НС на БСП и президент на Партията  на европейските социалисти Сергей Станишев. От страна на БСП присъстваха още Михаил Миков, зам.-председател на Парламентарната група на „Коалиция за България" и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП, Деница Златева, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и Невена Алексиева, ръководител на отдел „Външна политика" на НС на БСП.

 

По време на срещата бяха обсъдени актуалните тенденции в българския обществено-политически живот, социално-икономическото състояние на страната и очакванията към новото служебно правителство. Поставен бе акцент върху трите основни задачи, които според БСП трябва да бъдат приоритетни за служебното правителство, а именно: осигуряване на условия за провеждане на честни и демократични избори, подобряване на социално-икономическата ситуация в страната и предоставяне на точен и обективен анализ на финансовото състояние на България.

 

Сергей Станишев представи и предложенията на БСП за конкретни неотложни мерки за стабилизиране на страната, които служебното правителство би следвало да предприеме по време на своя мандат.